Bucataria italienesca este considerata una din cele mai diversificate si cunoscute bucatarii din lume. Retetele si felurile de mancare difera de la zona la zona, insa nu poti pleca din Italia fara a gusta macar un fel de pizza, paste, risotto, calzone, prosciutto sau branzeturi. Asesoneaza mancarea cu unul din numeroasele vinuri italienesti de calitate. La finalul mesei, nu uita de expresso sau cappuccino si comanda un desert tipic, tiramisu.

Din punct de vedere vestimentar, in Italia se afla orasul supranuit capitala modei. Milano gazduieste anual lansarile ultimelor colectii a celor mai cunoscuti designeri – Dolce & Gabbana, Cavalli, Armani, Gucci. Din magazinele acestora, chiar daca preturile nu sunt cele mai economice, fara indoiala beneficiezi de produse exclusiviste si de calitate.

Exista, insa si magazine unde se gasesc articole interesante la preturi bune, de la imbracaminte, antichitati si bijuterii, pana la produse traditionale.

Programul restaurantelor si magazinelorMagazinele sunt deschise de luni pana sambata de la 09:30 pana la 12:30 si de la 15:30 pana la 19:30, insa marile centre comerciale pot fi deschise de la 10:00 pana la 21:00 sau 22:00. Farmaciile au acelasi program ca magazinele, de la 09:30 pana la 12:30 si de la 15:30 pana la 19:30. Exista insa in fiecare zona o farmacie deschisa pentru urgente. In exteriorul farmaciilor se gaseste un calendar care te informeaza unde poti gasi cea mai apropiata farmacie deschisa. In orasele mari exista si farmacii non-stop.

In general, in Italia, micul dejun se ia incepand cu ora 7:00, de aceea hotelurile nu servesc micul dejun dupa o anumita ora ( aproximativ ora 10:00 ). In restaurante se poate servi pranzul intre orele 12:20 – 14:30, iar cina incepand cu ora 19:30 pana la ora 23:00. Aceste intervale orare nu sunt fixe, ele pot varia in functie de zona in care te afli.

Sarbatori nationale – Pe intreg teritoriul Italiei exista 12 sarbatori legale care in mare parte se suprapun sarbatorilor noastre, italienii bucurandu-se de zile libere:
1 ianuarie – Capodanno ( Anul Nou )
6 ianuarie – Epifania ( Boboteaza )

Pasqua  ( Pastele ) si Lunedì di Pasqua ( A doua zi dupa Paste ) – la fel ca in cazul Pastelui Ortodox, data la care se sarbatoreste Pastele variaza de la an la an. In 2016, italienii sarbatoresc Pastele pe data de 27 martie.
25 aprilie – Anniversario della Liberazione ( Ziua Independentei )
1  mai – Festa del Lavoro ( Ziua Muncii )
2 iunie – Festa della Repubblica ( Ziua Republicii )
15 august – Assunzione di Maria Vergine ( Adormirea Maicii Domnului ) si Ferragosto ( Sarbatoarea lunii August )
1 noiembrie – Festa di Ognisanti sau Tutti i Santi ( Ziua tuturor sfintilor si ziua mortilor )
8 dicembre – Immacolata Concezione ( Neprihanita Zamislire )
25 dicembre – Natività di Gesù ( Craciunul )
26 dicembre – Santo Stefano ( Ziua Sfantului Stefan )

 

Vezi cele mai populare

CITY BREAK-URI IN ITALIA

City Break Roma 2 Nopti cu plecare din Bucuresti – Februarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
2 Nopti

City Break Roma 4 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
4 Nopti

City Break Roma 2 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
2 Nopti

City Break Roma 3 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
3 Nopti