Monumente din Italia pe teritoriul Italiei se afla nenumarate cladiri construite pentru a aminti de momente importante din istoria tarii. Nu rata:

Colosseum-ul din Roma : considerat simbolul Romei, aminteste de cultura Imperiului Roman.

Arcul Pacii din Milano, construit la cererea lui Napoleon pentru a aminti de victoriile sale.

Cimitirul Monumental din Milano se remarca prin numarul mare de morminte artistice, adevarate opere de arta. Este un muzeu in aer liber cu impresionante opere realizate din secolul XIX pana in prezent.

Turnul clopotnita din Florenta prezinta un stil arhitectural unic, cu modele geometrice realizate din marmura alba de Carara, rosie de Siena si verde de Prato.

Palatul Dogilor din Venetia  este o adevarata opera gotica, cu doua fatade.

Catedrale din Italiade la Piata San Pedro din Roma pana la Baptisteriul Sfantului Ioan in Florenta. Iti prezentam o selectie a celor mai cunoscute biserici ale Italiei:

Capela Sixtina din Roma  unul din locurile cele mai importante de la Vatican, localizata aproape de Bazilica Sfantul Petru.

Bazilica Sfantul Petru din Roma,   principala atractie turistica din Vatican, construita in onoarea Sfantului Petru.

Domul din Milano  o catedrala de mari dimensiuni, depasita doar de Bazilica Sfantul Petru din Roma, Catedrala Sfantul Pavel din Londra si de Catedrala din Sevilia.

Catedrala Santa Maria del Fiore din Florenta  este locul care imbina armonios credinta, istoria si arta.

Bazilica Sfantul Marcu din Venetia este cladirea cea mai importanta din Venetia din punct de vedere religios, de influenta bizantina si construita initial ca prelungire a Palatului Dogilor.

Biserica Sfantul Ioan Pustnicul din Palermo de influenta normanda, caracterizata de cele cinci cupole.

Baptisteriul Sfantul Ioan Botezatorul din Florenta este dedicat patronului spiritual al Florentei si considerat cea mai veche cladire a orasului, simbol al comunitatii crestine.

Pietele Italiei – initial scene ale unor momente istorice, pietele Italiei sunt astazi locuri de intalnire intre localnici si turisti. Cele mai cunoscute:

Piata Campo de’ Flori din Roma, in romana “ campul cu flori “ are forma dreptunghiulara si datorita localizarii este tranzitata de personalitati importante ale Italiei, fiind si un important centru comercial.
Piata del Popolo din Roma, asa cum indica numele, aceasta era “ piata poporului”, locul unde se reuneau localnicii. Astazi este una din cele mai faimoase piete si este vizitata in permmanenta de turisti.
Piata Domului din Milano, unul din cele mai minunate locuri ale orasului si punct de intalnire al milanezilor, aceasta piata a fost centrul comercial pentru mai mult de sapte secole.
Piata della Signoria din Florenta – zona in care se afla astazi piata a fost mereu foarte importanta pentru oras. In prima parte a epocii romane aici se aflau palate impunatoare, baile termale si alte puncte importante.
Piata Sfantul Marcu din Venetia – situata in fata catedralei cu acelasi nume, aparitia pietei este atribuita lui Napoleon Bonaparte si odata cu trecerea anilor ramane cel mai vizitat loc al orasului.

Palate din Italia sunt cladiri impunatoare unde au trait personalitati importante si au gazdiut evenimente marcante pentru istoria tarii. Iti recomandam:

 

Palatul Venezia din Roma – cladirea, jumatate palat, jumatate fortareata se caracterizeaza prin stilul renascentist si colectiile de arta din interior.

Palatul Cancelariei din Roma – astazi sediul cancelariei de la Vatican, este unul din primele palate renascentiste.

Palatul Regal din Milano – unul din cele mai impunatoare palate ale orasului, martorul multor evenimente istorice.

Palatul Pitti – un enorm palat renascentist din Florenta.

Palatul Ca’Oro – situat in centrul orasului, este unul din cele mai frumoase palate ale Venetiei,  remarcandu-se prin istoria sa si decoratiile de aur.

Parcuri din Italiape langa monumente, piete si muzee, in Italia turistii cauta parcuri si gradini, unde sa se poata relaxa si bucura de natura. Incearca si tu:

 

Parcul Lambro – unul din cele mai extinse si populare parcuri din Milano.

Parcul Sempione – o zona verde de aproximativ 386.000 metri patrati, construit in 1890 in locul unei foste pieti folosita pentru pregatire militara.

Parcul Cascine – cel mai mare parc al Florentei, foarte popular si gazda unor evenimente saptamanale.

Gradinile Regale din Venetia – situate foarte aproape de piata San Marco.

Muzee italiene – Pentru a admira cele mai importante opere si expozidii artistice, iti recomandam:

Muzeele Vaticane–Roma : complexul muzeistic care reuneste cele zece muzee de la Vatican, cu sectiuni diferite. Pe langa picturi si sculpturi, muzeele includ si armuri, tapiseriimozaicuri, vase grecesti, obiecte de arta africanăa, etc.

Galeria de Arta Brera – Milano : principala galerie de pictura in Milano, expune cunoscute picturi italienesti.

Muzeul Poldi Pezzoli – Milano : expune colectii de pictura  si arta decorativa.

Galeria Uffizi – Florenta : unul din cele mai vechi muzee europene si gazduieste cea mai mare colectie de arta renascentista.

Muzeul Correr – Venetia : cuprinde expozitii ce te ajuta sa descoperi arta si istoria Venetiei.

Muzeul Il Bargello – Florenta : contine o serie de sculpturi renascentiste foarte importante si cunoscute.

 

Vezi cele mai populare

CITY BREAK-URI IN ITALIA

City Break Roma 2 Nopti cu plecare din Bucuresti – Februarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
2 Nopti

City Break Roma 4 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
4 Nopti

City Break Roma 2 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
2 Nopti

City Break Roma 3 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
3 Nopti