Cumpara biletele de transport in comun de la vanzatori autorizati. Poti alege si abonamentele de transport, acele Carduri de Transport valabile de la 12 ore pana la 7 zile. Tipul cardului depinde de orasul ales, traseul dorit si timpul pe care urmeaza sa-l petreci in Italia.

In functie de obiectivele turistice pe care ti-ai propus sa le vizitezi, pentru a economisi bani si timp, poti alege Cardurile Turistice. Citeste bine conditiile, reducerile si serviciile pe care le ofera,  apoi alege varianta care ti se potriveste. Cardurile turistice ofera o combinatie intre transport public si intrari la obiective turistice. Mai jos gasesti o parte din cardurile turistice din Italia: NapoliBolognaRomaMilanoTorinoFlorentaPerugiaVenetiaVerona

Foloseste doar taxi-uri autorizate. Intreaba inainte pretul aproximativ al cursei si cat trebuie sa platesti pentru bagaje. Cere mereu bon pentru pretul platit.
Consulta harta zonei unde vei avea hotelul si calculeaza distanta pana la statiile de autobuz, metrou, obiective.
Ca modalitate de plata poti folosi cardul, dar verifica ce tipuri de carduri sunt acceptate si pastraza numerar pentru situatiile in care cardul nu este acceptat.
Cere mereu bonul fiscal pentru produsele sau serviciile platite.
In momentul sosirii la destinatie, indreapta-te catre un Punct de Informare pentru a obtine indicatii, harti si sfaturi.
Verifica mereu programul si conditiile de acces in muzee, galerii si situri arheologice. In anumite zile festive, acestea pot fi inchise sau pot permite accesul gratuit minorilor sau persoanelor peste 65 ani.
Nu cumpara bilete de intrare de la persoane neautorizate si nu te increde in cei care iti ofera varianta de a sarii randul la intrare. Retine ca accesul in locurile publice deschise ( piete, parcuri, strazi, gradini, plaje) este gratuit.

Nu arata obiecte de valoare persoanelor necunoscute si pastreaza distanta de persoanele care se apropie prea mult de tine, te imping pentru a-ti cere bani sau pentru a te intreba ceva.

Aveti grija de lucrurile personale ( documente, telefoane, laptop-uri, tablete, etc), pastreaza-le intr-o geanta inchisa si nu le lasa in grija necunoscutilor.

In restaurante, pizzerii, fast-food-uri, consulta mereu meniul si preturile si tine minte ca serviciile la masa costa mai mult decat consumul la bar sau in picioare. Proprietarii sunt obligati sa expuna meniul cu preturile si costurile.

In general, folosirea toaletelor in barurile si restaurantele unde consumi este gratuita. Situatia se schimba in cazul in care nu esti client al respectivului bar sau restaurant, atunci ti se va cere o taxa. In statii de tren sau autobuze sau pentru toalete publice, asigura-te ca ai monede pentru a plati serviciul.

Apa fantanilor municipale este aproape mereu potabila. Atunci cand nu este, exista advertismente prin care prin care esti anuntat ca apa nu se bea.

In cazurile in care nu te simti in siguranta sau ti-a fost incalcat vreun drept, anunta fortele de ordine.

 

Vezi cele mai populare

CITY BREAK-URI IN ITALIA

City Break Roma 2 Nopti cu plecare din Bucuresti – Februarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
2 Nopti

City Break Roma 4 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
4 Nopti

City Break Roma 2 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
2 Nopti

City Break Roma 3 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
3 Nopti