Conexiunile aeriene ale Italiei sunt foarte bine puse la punct. Companii aeriene de linie, cat si low-cost opereaza curse directe din Romania catre si dinspre Italia. Astfel, putem porni la drum din mai ulte orase ca Bucuresti, Timisoara, Cluj, Bacau, Craiova, Iasi, Targu-Mures. In functie de perioada calatoriei si orasul de plecare, cursele directe ne pot duce catre Roma, Florenta, Verona, Bari, Bolonia, Pescara, Milano, Torino, Napoli, Pisa, Perugia, Catania, Sardinia.

Odata ajungi in aeroportul de destinatie pentru a ajunge la hotelul rezervat, ai mai mai multe variante, in functie de nevoi si buget. Cel mai comod, lipsit de griji si independent de aeroportul pe care aterizezi este transferul rezervat in prealabil odata cu cazarea. In acest caz, vei fi asteptat de catre personaluli de transfer si condus la hotel. Insa, in functie de destinatia exacta exista si alte variante intre care poti alege. Aceste optiuni le poti gasi detaliate pentru fiecare oras in parte. In general toate aeroporturile ofera posibilitatea de a ajunge in oras cu trenul sau metroul, autobuz, etc.

Daca alegi sa mergi cu masina in Italia sau sa inchiriezi de acolo o masina, trebuie sa stii care sunt documentele necesare si normele pe care trebuie sa le respecti. Atat Romania cat si Italia fac parte din Uniunea Europeana, astfel carnetul de conducere romanesc este acceptat pentru conducerea autovehiculelor in Italia.

Se conduce pe partea dreapta, se depaseste pe stanga si functioneaza sistemul prioritatii de dreapta. Trenurile si tranvaiele au prioritate. Este obligatoriu ca farurile ( faza de intalnire ) sa fie aprinse in permanenta. Este obligatorie folosirea centurii de siguranta, atat in locurile din fata cat si in spate. Asigurarea internationala de raspundere civila auto pentru terti (cartea verde) este obligatorie. Accesul pe autostradă este permis in urma achitarii taxelor specifice. Plata acestor taxe se face la punctele special amenajate, plasate la intrarea sau la iesirea de pe autostrada. Pe autostrazi nu pot fi platite amenzile cu carte de credit/debit sau cec, neplata amenzilor permite punerea sechestrului administrativ asupra autovehiculului. Acest lucru presupune cheltuieli mult mai mari motivate de plata firmelor de transport si a taxelor de custodie in parcari pentru perioada scursa pana la dovedirea efectuarii platilor. Se interzice folosirea telefonului mobil la volan, utilizarea claxonului in zonele locuite fara motiv intemeiat si detinerea sau utilizarea detectoarelor de radar.  Parcarea este permisa numai in locuri rezervate, contra cost (in general taxa este de 1 euro/ora, iar tichetele se cumpara fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei sau tutungerii). Limita maxima a alcoolului din sange pentru a conduce este 0,5 grame per litru.

Limitele de viteza pe care trebuie sa le respecti sunt:

  • strazi urbane (centrul localitatilor) – 50 km/ora
  • strazi urbane de periferie (circonvallazione – centura) – 70 km/ora
  • drumuri extraurbane (provinciale si statale) – 90 km/ora
  • drumuri extraurbane principale (cu caracteristici de autostrada) – 110 km/ora
  • autostrazi – 130 km/ora.

 

 

Vezi cele mai populare

CITY BREAK-URI IN ITALIA

City Break Roma 2 Nopti cu plecare din Bucuresti – Februarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
2 Nopti

City Break Roma 4 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
4 Nopti

City Break Roma 2 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
2 Nopti

City Break Roma 3 Nopti cu plecare din Bucuresti – Ianuarie

Primavara este una dintre perioadele cele mai favorabile pentru a
Roma
3 Nopti